> <
Aktualności
23.09.2021: Zakończenie eliminacji W dniu dzisiejszym o godzinie 24:00 zostały zakończone eliminacje do konkursu Master Baker. Za wszystkich Uczestników trzymamy kciuki i życzymy powodzenia.
17.09.2021: Eliminacje przedłużone Eliminacje do konkursu zostały przedłużone do dnia 23 września 2021
13.09.2021: Napisali o nas W portalu czasopisma Przegląd Piekarski i Cukierniczy pojawił się artykuł o aktualnej konsumpcji pieczywa oraz celach konkursu dla piekarzy "Trwa konkurs Master Baker" [link]
13.09.2021: Napisali o nas W portalu czasopisma Przegląd Piekarski i Cukierniczy pojawił się artykuł o aktualnej konsumpcji pieczywa oraz celach konkursu dla piekarzy "Trwa konkurs Master Baker" [link]
08.09.2021: Napisali o nas W portalu branżowym Mistrz Branży opublikowano artykuł pt. "Każdy umie upiec chleb. To proste. Trwa ogólnopolski konkurs wypieku chleba Master Baker" poświęcony idei i celom jakie przyświecają konkursowi [link]
08.09.2021: Napisali o nas Na łamach serwisu PortalSpozywczy.pl dedykowanego branży żywnościowej pojawił się artykuł zapraszający do udziału w konkursie [link]
08.09.2021: Napisali o nas Na łamach PortalSpozywczy.pl pojawił się artykuł pt. "Piekarstwo kraftowe w Polsce prężnie się rozwija" m.in. na temat konkursu Master Baker [link]
07.09.2021: Napisali o nas Na profilu FB KOWR Oddział Terenowy w Krakowie pojawił się wpis zapraszający do konkursu Master Baker mającego na celu kultywowanie tradycji rodzinnych i ludowych w wypieku chleba [link]
07.09.2021: Napisali o nas Na stronie Gminy Brzozie pojawiło się artykuł z zaproszeniem do Master Baker [link]
07.09.2021: Napisali o nas Na stronie internetowej Urzędu Gminy Brody pojawił się artykuł Szanse dla Kół Gospodyń Wiejskich zapraszający do udziału w konkursie wypieku chleba Koła Gospodyń Wiejskich [link]
06.09.2021: Napisali o nas Na profilu FB społecznego magazynu dla aktywnych i zapracowanych kobiet mieszkających na terenach wiejskich, które poszukują inspiracji Gospodyni udostępniono wpis [link]
06.09.2021: Napisali o nas W portalu internetowym ogólnopolskiego, specjalistycznego magazynu Szef Kuchni pojawił się artykuł zapraszający do udziału w konkursie [link]
03.09.2021: Radiowy spot reklamowy Radio eska pytała słuchaczy czy mają "Bzika na punkcie pieczywa" - jeśli tak to powinni wziąć udział w konkursie. Spot można odsłuchać ponownie, jest dostępny online [link]
03.09.2021: Napisali o nas Na profilu FB KOWR Oddział Terenowy w Lublinie pojawił się wpis zachęcający lokalne Koła Gospodyń Wiejskich do udziału w konkursie wypieku chleba [link]
02.09.2021: Napisali o nas Na profilu FB KOWR Oddział Terenowy w Szczecinie pojawił się wpis zapraszający lokalne Koła Gospodyń Wiejskich do konkursu [link1 | link2]
02.09.2021: Jak wypełnić formularz? Aby ułatwić Państwu wypełnienie formularza przygotowaliśmy krótki przewodnik video pokazujący krok po kroku proces zgłoszenia. Film dostępny jest w zakładce Najczęściej zadawane pytania oraz na konkursowym kanale YouTube [link]
02.09.2021: Napisali o nas Na profilu FB KOWR Oddział Terenowy w Rzeszowie udostępniono wpis [link]
02.09.2021: Napisali o nas Na profilu FB KOWR Oddział Terenowy w Poznaniu pojawił się wpis zachęcający do udziału w Master Baker [link]
01.09.2021: 12 młynków Mockmill dla 12 Finalistów! Jest o co rywalizować - każdy z finalistów konkursu Master Baker otrzyma młynek z żarnami korundowo-ceramicznymi marki Mockmill [link]
01.09.2021: Konkursowy kanał YouTube Uruchomiliśmy konkursowy kanał na YouTube, gdzie można zobaczyć filmy z poprzedniej edycji [link]
31.08.2021: Napisali o nas Na stronie Gminy Miasteczko Krajeńskie pojawiło się zaproszenie do konkursu [link]
31.08.2021: Napisali o nas w aktualnościach portalu rolniczego Nowoczesna Farma [link]
31.08.2021: Napisali o nas W portalu KalendarzRolników.pl pojawił się artykuł zapraszający KGW do udziału w konkursie wypieków [link]
31.08.2021: Napisali o nas Na stronie internetowej Wielkopolskiej Izby Rolniczej pojawił się artykuł [link]
30.08.2021: Napisali o nas Na profilu FB gazety dla sołtysów Gazeta Solecka udostępniono wpis [link]
29.08.2021: #KonkursMasterBaker Startujemy z promocją konkursowego hashtaga - bierzesz udział w konkursie, pochwal się innym, oznaczaj swoje posty hashtagiem #KonkursMasterBaker na Facebooku, Instagramie, LinkedIn...
26.08.2021: Napisali o nas Na stronie Gminy Rudnik pojawił się artykuł konkursowy [link]
25.08.2021: Napisali o nas Na profilu FB KOWR Oddział Terenowy we Wrocławiu pojawił się wpis zachęcający lokalne Koła Gospodyń Wiejskich do udziału w konkursie [link]
24.08.2021: Napisali o nas Na profilu FB Małopolskiego Oddziału Regionalnego ARiMR pojawił się wpis zachęcający do Master Baker wszystkich zajmujących się profesjonalnie lub amatorsko wypiekiem chleba [link]
24.08.2021: Napisali o nas Na stronach KolobrzegInfo.pl i Ustronie-Morskie.pl pojawiły się wpisy z zaproszeniem do udziału w Master Baker [link1 | link2]
16.08.2021: Napisali o nas Na stronach 82-84 w wydaniu specjalnym Mistrz Branży "Pieczywo odkryte na nowo" pojawił się obszerny artykuł pt. "Master Baker – promocja tradycyjnego pieczywa i piekarstwa" na temat konkursu Master Baker [link]
06.08.2021: Patronat honorowy - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Grzegorz Puda objął Konkurs Master Baker patronatem honorowym. Dokument jest dostępny do pobrania
05.08.2021: Start Etapu I - eliminacje - rozpoczynamy eliminacje do Ogólnopolskiego konkursu dla piekarzy Master Baker. Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem
04.08.2021: Napisali o nas w aktualnościach portalu Przegląd Piekarski i Cukierniczy [link]
26.07.2021: Wniosek o honorowy patronat - w dniu dzisiejszym złożyliśmy wniosek do Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi o objęcie Master Baker honorowym patronatem.
16.07.2021: Napisali o nas w artykule "Master Baker wraca!" w portalu branżowym Mistrz Branży [link]
01.07.2021: Wybór Wykonawcy - w postępowaniu przetargowym na wykonawcę zadań organizacyjnych została wybrana firma Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o.
2020: Wniosek o finansowanie zaakceptowany - Fundusz Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych zaakceptował wniosek Stowarzyszenia Polska Ekologia o sfinansowanie projektu konkursu. Z powodu pandemii konkurs musiał zostać przełożony na rok 2021.

Etap I - Eliminacje
Eliminacje odbywają się od 5 sierpnia 2021 do 23 września 2021 r. drogą elektroniczną. Do eliminacji mogą przystąpić wszystkie osoby zajmujące się profesjonalnie lub amatorsko wypiekiem chleba, zamieszkałe na terenie Polski. Uczestnicy w zależności od kwalifikacji w zawodzie piekarza lub zatrudnienia w piekarni, przynależności do Koła Gospodyń Wiejskich, uczęszczania do szkoły o profilu spożywczym oraz pozostali mogą podjąć rywalizację w następujących grupach:
  • Zawodowcy tj. piekarze wykwalifikowani - mistrzowie zawodu, czeladnicy, oraz pracownicy nie posiadający kwalifikacji w zawodzie piekarza, właściciele i współwłaściciele piekarń, pomocnicy, na dzień przesłania Formularza zgłoszeniowego zatrudnieni w piekarni
  • Koła Gospodyń Wiejskich
  • Uczniowie szkół o profilu spożywczym
  • Amatorzy – pasjonaci wypieku pieczywa, którzy nie kwalifikują się do w/w grup

Eliminacje polegają na przygotowaniu we własnym zakresie, we własnej piekarni lub mieszkaniu pieczywa (odpowiednio dla każdej z grup), stworzenie odpowiedniego opisu oraz fotografii. Taką pracę konkursową należy przesłać przez formularz konkursowy. Z wszystkich nadesłanych prac Jury Konkursowe wyłoni 12 Uczestników, po 3 w każdej grupie, którzy podejmą rywalizację w Finale. Uczestnicy, których prace zostaną zakwalifikowane do finału zostaną o tym poinformowani do 26 września 2021 r.

Prace konkursowe w Etapie I Konkursu zostaną ocenione przez Jury na podstawie opisów i zdjęć wg następujących kryteriów: zgodności zadania z zaleceniami dla danej grupy, zgodności zadania z celami Konkursu, wyglądu zewnętrznego pieczywa oraz miękiszu, sposobu i formy opracowania informacji, zgodności zdjęcia z wymaganiami, wykorzystania surowców certyfikowanych eko, opcjonalnie wykorzystania receptury tradycyjnej regionalnej, z krótkim rysem historycznym, wykorzystania receptury chronionej regionalnie.
Etap II - Finał Konkursu
Finałowa rywalizacja między Uczestnikami wyłonionymi w Etapie I zostanie przeprowadzona na żywo w trakcie trwania Międzynarodowych Targów POLAGRA w Poznaniu w dniach 4-6 października 2021 r.

Piekarnia konkursowa wyposażona będzie w: piece z garowniami + blachy wypiekowe, miesiarki do zarabiania ciasta, przechowalnik chłodniczy do bułek, chlebów, lodówka na surowce, stoły produkcyjne, stół pomocniczy, wózki na odkładanie blach z wypieczonym pieczywem, wózek z deskami ażurowymi na studzenie pieczywa, młynek do mielenia zboża na świeżą mąkę, foremki wypiekowe, koszyczki do wyrastania chleba, drobny sprzęt sita do przesiewania mąki, szufelki do mąki, wałki, noże, skrobki do ciasta, zraszacze wody, urządzenie do smarowania olejem form do wypieku, wagi na odważanie składników, drobny sprzęt: miarki na wodę, miski.

Podczas Finału dostępne będą surowce takie jak mąki żytnie konwencjonalne i ekologiczne, mąki pszenne, konwencjonalne i ekologiczne, mąki ekologiczne z orkiszu, płaskurki, samopszy, krzycy, ziarna zbóż ekologiczne: pszenica, żyto, orkisz, płaskurka, samopsza, pszenica, krzyca, dodatki: sól morska, himalajska, kamienna, cukier trzcinowy, olej jadalny, świeże drożdże, serwatka, mleko, masło, zakwas żytni bio, słonecznik, sezam, mak, płatki zbożowe, siemię lniane, pestki dyni.

Jeżeli metoda będzie tego wymagała Uczestnik będzie miał prawo przywieźć na dzień rywalizacji własny zaczątek, naturalny kwas piekarski, gotowy zaczyn, drożdże, mieszankę surowców, będzie miał także prawo przyjechać dzień wcześniej i w piekarni konkursowej przygotować np. podmłodę, ciasto, czy dokarmić naturalny zakwas dzień przed finałem i w/w półprodukty i przechować w temperaturze pokojowej, schłodzić w komorze szokowej lub przechować w chłodni...

Szczegóły dotyczące własnych surowców oraz wcześniejszego przyjazdu określone są w Regulaminie
Pula nagród
Nagrody zostaną przyznane laureatom w dniu 6 października 2021 r. w trakcie trwania ostatniego dnia targów Polagra. Zostaną uroczyście przekazane na finałowej gali konkursu. Pula nagród w Konkursie Master Baker wynosi 30.000 zł. Nagrodami w Konkursie będą nagrody pieniężne i rzeczowe w każdej z czterech grup:
  • za zajęcie I miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 3000 zł
  • za zajęcie II miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 2500 zł
  • za zajęcie III miejsca: nagroda pieniężna i rzeczowa o wartości 2000 zł

(Zgodnie z obowiązkiem podatkowym Wykonawca potrąci i odprowadzi od wartości nagrody należy zryczałtowany podatek dochodowy według stawki 10%)

W puli nagród znajduje się 12 młynków z żarnami korundowo-ceramiczymi do mielenia zbóż, zbóż rzekomych i roślin strączkowych renomowanej marki Mockmill. Jest o co rywalizować!


Pieczywo w Finale konkursu zostanie ocenione przez Jury Konkursowe wg kryteriów zgodności zadania z zaleceniami dla danej grupy, zgodności zadania z celami Konkursu, skuteczności przekazu prezentacji, oddziaływania na odbiorcę i jego emocje, walorów artystycznych i estetycznych prezentacji, obserwacji stanowiska pracy: efektywność, harmonogram, czystość stanowiska..., walorów jakościowych: ogólny wygląd pieczywa, objętość, sprężystość, brak typowych wad, walorów jakościowych skórki: wygląd, grubość, aromat i smak, walorów jakościowych miękiszu: wygląd, aromat i smak.
Jury Konkursowe i nadzór

Wykonawca powołał Jury Konkursowe w składzie 5 osób:
  • dr Józef Sadkiewicz (przewodniczący Jury) - prezes Instytutu Sadkiewicza CPKZ przy Zakładzie Badawczym Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.,
  • mgr inż. Katarzyna Mojzykiewicz - Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP, mistrz piekarski i cukierniczy
  • mgr inż. Piotr Kucharski - prezenter telewizyjny, kucharz, piekarz, autor książek kulinarnych
  • mgr inż. Jacek Federowicz - technolog piekarniczy, prezes firmy Bionat
  • Piotr Połomski - administrator grup facebookowych poświęconych piekarstwu.

Nadzór nad prawidłowym przebiegiem Konkursu z ramienia Stowarzyszenia Polska Ekologia pełni:
Czesław Meus tel. +48 508-943-127, email: czeslawmeus@masterbaker.pl

Regulamin Konkursu
Niniejszy Regulamin określa zasady i warunki uczestnictwa i zgłoszenie do „Ogólnopolskiego konkursu dla piekarzy Master Baker 2020” oraz wszystkie aspekty związane z organizacją i przebiegiem, oraz pracą Jury Konkursowego.

Pobierz pliki PDF:
- Regulamin-MasterBaker-aktualizacja13.09.2021.pdf (Regulamin - aktualizacja na dzień 13.09.2021)
- Regulamin-Zalacznik-1.pdf (zgoda rodzica lub opiekuna prawnego na udział w Konkursie)
Formularz zgłoszeniowy

Przyjmowanie zgłoszeń zostało zakończone 23.09.2021 o godzinie 24:00.
Dziękujemy za wszystkie zgłoszenia. Trzymamy kciuki i życzymy powodzenia! :)


Konkurs ma na celu promocję zawodu piekarza, promocję polskich piekarzy i poprawę warunków ich pracy oraz zarobków, podnoszenia kwalifikacji zawodowych, promocję polskiego pieczywa - tradycyjnego, smakowitego, zdrowego! Jednym klikiem możesz pomóc w naszej wspólnej sprawie - serdecznie zachęcamy Cię do udostępniania linku strony konkursowej http://MasterBaker.pl na swoich profilach w mediach społecznościowych, na forach czy grupach poświęconych piekarstwu domowemu i zawodowemu, koniecznie z hashtagiem #KonkursMasterBaker. Z góry wielkie dzięki!


Wróć do strony głównej
Historia konkursu Master Baker
Pomysł konkursu zrodził się w trakcie trzydniowego szkolenia „Nauka tradycyjnego wypieku pieczywa ze zbóż EKO” zorganizowanego w 2019 r. z inspiracji Stowarzyszenia Polska Ekologia w Instytucie Sadkiewicza w Bydgoszczy. W przerwach szkolenia od słowa do słowa między mistrzem piekarstwa Czesławem Meusem i uczniem Piotrem Połomskim - administratorem facebookowych grup piekarskich tworzyła się koncepcja nowego ogólnopolskiego przedsięwzięcia. Połączyli dwie formuły: „I Love Whole Grain” – internetowego konkursu fotograficznego dla piekarzy, który w 2018 roku przeprowadził w mediach społecznościowych Piotr Połomski, z konkursem typowo stacjonarnym „Zboża najwyższej jakości – powrót do zbóż pradawnych”, który w polskich szkołach o profilu spożywczym przeprowadził Czesław Meus. Wspomniane projekty miały wspólne cele: skupione były wokół tematu zwiększenia spożycia rzemieślniczego pieczywa – smakowitego, odżywczego i prozdrowotnego - na naturalnych kwasach piekarskich, z udziałem prawdziwej mąki pełnoziarnistej, z pierwotnych odmian zbóż, z upraw ekologicznych, z dodatkiem zbóż mielonych tuż przed użyciem, tak aby mąka na chleb zawsze zawierała odpowiednią ilość otrąb, nieutlenionych tłuszczów i pełnowartościowych zarodków. Tak powstała idea dwuetapowego konkursu piekarskiego: eliminacje drogą internetową, dzięki którym z ogromnej ilości zgłoszeń można dostrzec talenty piekarskie i finał na żywo, który pokazuje, że praca piekarza może być widowiskowa, pociągająca i rozwojowa. Nazwę skróconą „Master Baker”, adres internetowy oraz projekt logo zaproponował Piotr Połomski, natomiast dla celów organizacyjnych jako pełną nazwę przyjęto „Ogólnopolski konkurs dla piekarzy Master Baker”.

Pierwsza edycja okazała się dużym sukcesem! Finał odbył się podczas trwania Targów Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego Bakepol zorganizowanych przez Międzynarodowe Targi Poznańskie w dniach 12-14 września 2019 r. w Krakowie. Konkurs odbył się dzięki zaangażowaniu Stowarzyszenia Polska Ekologia, Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP, Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz firm – Partnerów, którzy użyczyli sprzęt i ufundowali nagrody. Główną nagrodą był młynek do mielenia zbóż na mąkę marki Mockmill. Wszyscy laureaci otrzymali dyplomy udziału, komplet form kwasoodpornych Korzeniewscy, unikatowe uniformy piekarskie, szablony do dekoracji pieczywa, wśród nagród znalazły się także robot kuchenny, ekspres, toster, blender, vouchery na pobyt w Willa Scandia, vouchery na zakup profesjonalnej odzieży, książki "Plecionki krok po kroku" pod redakcją dr Józefa Sadkiewicza, prenumerata czasopisma Mistrz Branży oraz inne, Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia ufundowała książki z CD "Technologia Piekarstwa". Nagrody ufundowało także Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Patronatu medialnego udzielili magazyn „Mistrz Branży” oraz grupa piekarska „Domowy Piekarz”, natomiast Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął konkurs patronatem honorowym.

W kategorii amatorów eliminacje wygrali Aleksandra Kozło, Wojciech Wąsik oraz Matylda Kustra, która triumfowała w finale. W kategorii zawodowców do finału zakwalifikowali się Krzysztof Bryjka, Andrzej Jacak oraz Paweł Tkaczuk. Zwycięzcą został Krzysztof Bryjka.

W skład Jury wchodzili przewodniczący Józef Sadkiewicz (Instytut Sadkiewicza CPKZ przy Zakładzie Badawczym Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o), Czesław Meus (Stowarzyszenie Polska Ekologia), Stanisław Butka (Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP), Łukasz Dobrowolski (@Kitchen Dreamer) oraz Piotr Połomski ("Domowy Piekarz").

Linki do galerii zdjęć z pierwszej edycji można znaleźć na archiwalnej stronie konkursu
Organizator / Wykonawca
Organizatorem Konkursu jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych „Polska Ekologia”. Stowarzyszenie powstało w 2006 roku z inicjatywy kilkudziesięciu firm produkujących żywność ekologiczną. Misją jest rozpowszechnianie i popularyzacja za pomocą celowych działań marketingowo-informacyjnych, organizacji degustacji, konkursów oraz wystaw targowych w tym międzynarodowych, polskiej żywności ekologicznej wytwarzanej z surowców pochodzących od polskich rolników i przetwórców. Obecnie w szeregach Stowarzyszenia są producenci i zakłady przetwórcze wytwarzające tysiące produktów z certyfikatem ekologicznym. Wyzwaniem i celem Polskiej Ekologii na najbliższe lata jest zwiększenie świadomości konsumenckiej w każdej grupie wiekowej i przekonanie, że konsumpcja żywności ekologicznej pozwala na dłuższe życie w lepszej kondycji fizycznej i zdrowotnej. Z roku na rok powiększa się także grono członków wspierających - osób prywatnych oraz firm – którym działalność Stowarzyszenia Polska Ekologia jest bliska.

Wykonawcą prac organizacyjnych związanych z Konkursem jest firma Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o.

Międzynarodowe Targi Polagra przyciągają co roku kilkuset wystawców prezentujących żywność stanowiącą odpowiedź na preferencje dietetyczne konsumentów, nowe technologie pozwalające utrzymać najwyższe standardy bezpieczeństwa w produkcji żywności a także rozwiązania, które usprawniają prace obiektów gastronomicznych i noclegowych.
Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania
Nie wiem jak wypełnić formularz zgłoszeniowy
Przygotowaliśmy krótki przewodnik video pokazujący krok po kroku proces przesyłania zgłoszenia do konkursu Master Baker. W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu email: masterbaker@grupamtp.pl lub na grupie FB patronata medialnego wspierającego konkurs Domowy Piekarz

Jestem osobą niepełnoletnią, czy mogę wziąć udział w Konkursie?
Tak. W przypadku kiedy Uczestnikiem jest osoba niepełnoletnia należy wypełnić zgodę rodzica lub opiekuna prawnego na udział w Konkursie i dołączyć jako skan lub zdjęcie do przesyłanego w formie elektronicznej Formularza zgłoszeniowego. Wzór zgody jest do pobrania w zakładce Regulamin
Czy mogę wielokrotnie wypełnić formularz aby zwiększyć swoje szanse na wygraną?
Nie. Każdy Uczestnik może zgłosić się do udziału w Konkursie wyłącznie jeden raz. W przypadku zgłoszenia wielokrotnego brane będzie pod uwagę wyłącznie pierwsze zgłoszenie.
Jaki jest ostateczny termin przesłania zgłoszenia do Konkursu?
Formularz dostępny w zakładce Formularz zgłoszeniowy należy wysłać do dnia 23 września 2021 do godziny 24:00 czasu polskiego.
Czy z jednego Koła Gospodyń Wiejskich może zgłosić się więcej niż jedna osoba?
Tak. Zgłoszenia do konkursu są indywidualne. Udział jednej osoby z danego KGW nie blokuje możliwości udziału innym z tego samego Koła.
Czy Wykonawca pokrywa koszt dojazdu do Poznania na Finał Konkursu?
Nie. Uczestnik jest zobowiązany do przyjazdu na własny koszt.
Czy Wykonawca zapewnia zakwaterowanie w trakcie trwania Finał Konkursu w Poznaniu?
Tak. Zakwaterowanie jest zapewnione.

W razie dalszych pytań bądź niejasności zapraszamy do kontaktu email: masterbaker@grupamtp.pl
Kontakt
Organizator:
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców
i Producentów Produktów Ekologicznych
„Polska Ekologia”

ul. Trembeckiego 11a
35-234 Rzeszów
https://polskaekologia.org/
Wykonawca:
Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o.
ul. Głogowska 14
60-734 Poznań
https://www.mtp.pl/pl/


Na najczęściej zadawane pytania udzieliliśmy odpowiedzi w zakładce FAQ. W zakresie pytań, uwag i wyjaśnień dotyczących Regulaminu Konkursu, formularza zgłoszeniowego oraz organizacji poszczególnych etapów konkursu prosimy o kontakt na adres email: masterbaker@grupamtp.pl
Polityka plików cookies
Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") nie mają na celu gromadzenia danych osobowych, wykorzystują tylko te informacje, które są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania serwisu. Stanowią dane tekstowe, które przechowywane są w przeglądarce internetowej urządzenia końcowego użytkownika serwisu.
  1. Podmiotem zamieszczającym i odczytującym pliki cookies jest administrator serwisu "Master Baker" Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o. ul. Głogowska 14 60-734 Poznań
  2. Pliki cookies wykorzystywane są w celu utrzymania sesji użytkownika serwisu np. w trakcie wypełniania formularza zgłoszeniowego.
  3. W ramach serwisu stosowane są funkcjonalne pliki cookies, przechowywane przez czas określony w parametrach plików cookies, do czasu wysłania formularza zgłoszeniowego, lub ich usunięcia przez użytkownika, zależy co nastąpi wcześniej. Stosowane są także funkcjonalne pliki cookies google-analytics.com - służą do prowadzenia statystyk dla witryny masterbaker.pl (dokładny sposób działania i politykę prywatności Google Analytics można znaleźć pod adresem: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html)
  4. W wielu przypadkach przeglądarka internetowa domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej użytkownika.
  5. Administrator serwisu informuje, że ograniczenie stosowania plików cookies uniemożliwi wypełnienie formularza zgłoszeniowego, a tym samym udział w konkursie. Pozostawienie włączonej obsługi plików cookies w przeglądarce oznacza akceptację niniejszej Polityki plików cookies.
Patronaty i wsparcie

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Grzegorz Puda objął Konkurs Master Baker patronatem honorowym [treść dokumentu]




Patronatu medialnego oraz wsparcia udzielają:




Opracowanie graficzne: